Header Ads

Breaking News

ANTARA DUA DARJAT:KANGKUNG DAN KANGKANG @dzainalabidin @drnovandri



KANGKUNG?

Murah sangat isu yang dibawa pembangkang ni.Takde menampakkan kualiti.
Nak bangkang? tiada masalah.Tapi takkan kangkung?haha

Tapi itulah,kalau dah nama media pembangkang,segalanya boleh jadi isu kan.
So tak hairan kalau media pembangkang main isu ni selain menfitnah,putar belit dan tipu-menipu.Yang terbaru TMI dan EXCO AGAMA NEGERI P.PINANG , tak habis-habis dengan putar belit. 

Sebelum ini YAB Perdana Menteri didalam ucapannya semasa memberi bantuan mangsa banjir dikemaman mencontohkan mengapa sekarang bilamana KANGKUNG TURUN HARGA MENGAPA TIDAK DIPUJI KERAJAAN?

Mungkin kalau ada macai yang tak faham,aku boleh fahamkan.Sebab aku pun faham macai-macai ni kebanyakkannya berpendidikan rendah (mungkin sebab bebal dari kecik) dan ada juga Red Bean Army yang memang bodoh dan tak faham Bahasa Melayu (ye la..dah cina bukit)

Dalam ayat yang begitu mudah difahami PM memaksudkan bukan setiap benda yang mengalami penaikan harga adalah disebabkan kerajaan.Ada diantaranya disebabkan faktor cuaca,faktor permintaan dan berbagai lagi.Dan perumpamaannya adalah KANGKUNG.Mudah kan?Kalau tak faham maybe ada something wrong..haha

Tapi kalau dah taksub dengan kepartian yang kononnya membela rakyat, mereka sentiasa cuba mencari ruang walau sebesar zarah untuk menyalahkan Kerajaan.Setiap kebaikan pasti ada cela yang dicari mereka.

DIMANA CYBER-TROOPERS PEMBANGKANG DISAAT KALIMAH ALLAH DIPERMAINKAN?(mcm biasa,salahkan kerajaan)
DIMANA CYBER-TROOPERS PEMBANGKANG TIKA SYIAH BERLELUASA? (dorg pon byk syiah)

Tapi tak pula digendangkan isu 

HARAKAH FITNAH?
TMI PUTAR BELIT?
STOPA ALI BEROMEN?
USTAZ BADRUL AMIN KHALWAT?
AZMIN ALI DAYUS?
LIM GUAN ENG BAZIR WANG RAKYAT?
DIMANA HUDUD KELANTAN?
ANAK NIK AZIZ BELAGAK TUHAN?
KERAJAAN KELANTAN SONGLAP WANG RAKYAT(TOL RAKYAT)?
NIK AZIZ WAHABI?(NANTIKAN ARTIKEL DAN VIDEO)


Itu hanya picisan dari pelbagai ISU baik salahlaku seks ataupun salahguna kuasa oleh pimpinan PEMBANGKANG.Tapi tak pula digendangkan,dipalu sehabis kuat?
Oh ya,kaki bangkang dari longkang.

Jadi tak payahlah nak KANGKUNG sangat.
Malu diri sendiri je beb.haha
Lebih mencerminkan ketidakmatangan pembangkang berpolitik.


SIAPA KANGKUNG SIAPA KANGKANG?


2 comments:

  1. mohon link blog http://lantakhangpala.blogspot.com/

    ReplyDelete