Header Ads

Breaking News

JAWAPAN WANITA BERSAMA ANJING YANG MENJADI VIRAL DI MEDIA SOSIAL



“Sebab ramai orang kita ni PEMALAS selidik dan baca komen dulu sy post lagi sekali untuk para pemalas nahh.

Akak kenapa tak ambik caption saya sekali? Kat caption saya dah terang-terang ada perkataan DONEVISIT. Maksudnya saya pergi melawat anjing ni selepas saya resque dia di tengah jalan raya berdarah-darah yang tak ada siapa peduli langsung dengan haiwan.
Yah, orang kita anggap jijik ni. Mungkin dah mati kalau takde siapa ambil dia. Ini office seorang indian guy yang ambil bela anjing tu.

Isu saya pegang anjing ni tolong bagi dalil kat saya pegang anjing tu berdosa. Kalau saya sertu badan saya, saya dah bersih 100%. Jangan tanya yakin ke bersih sebab was-was tu hasutan syaitan. Was-was tu orang empunya diri yang rasa. Kalau saya was-was lagi biasanya saya basuh lagi sekali sampai hilang was-was.

Korang mengata tanpa usul periksa selagi tak minta maaf boleh bersih tak dosa tu? Kenapa nak pegang kalau dah tau kena sertu bagai? Saya tak minta ada rasa kesian yang melampau kat haiwan. Saya tahu yang saya sentuh anjing tak berdosa. Jadi apa yang saya nak takut? Dalam gambar ni, saya rasa saya bertudung lengkap baju lengan panjang. Satu-satunya orang anggap gambar ini berdosa sebab ada anjing dalam tu.

Kenapa upload? Ramai yang nak tahu perkembangan anjing tu. Ramai yang dah derma untuk kos pembedahan dia. Jadi saya upload untuk kawan-kawan saya. Ada yang saya tak dapat di approve. Jadi follower saya je. Jadi saya publickan. Biar yang mana follow saya dan dah derma untuk anjing ni dapat tahu perkembangan dia sekali.

Banyak cara lagi nak buat baik? Ini pilihan saya. Saya tak rasa baik pun buat benda ni semua. Tapi atas rasa tanggungjawab sesama makhluk bernyawa, buang kayu tajam tengah jalan pun dah kira buat baik. So terpulang pada individu nak berbuat baik cara mana pun selagi tidak melampaui batas.

Yang cakap pasal jaga kebajikan mak ayah dan orang tu, saya nurse, bontot mak ayah orang lain pun saya cuci. Insha Allah mak ayah saya takkan saya abaikan. Terima kasih atas teguran. Last but not least, kat Malaysia je pegang anjing orang anggap riak. Tq.

3 comments:

  1. Bodoh alasan betina ni
    Kalau ye pun utk berkasih syg dgn anjing tp jgnlah liberal dan menipu Agama
    Hukum jelas bab anjing babi ni.
    Kalau xde keperluan mendesak/ darurat Islam xsuruh ko gi membelai anjing tu.
    dn jd ikutan plak budak2 yg xpham

    Anjing dibolehkan utk tujuan menjaga harta, keselamatan. itupun malaikat Rahmat tk jenguk umah yg ade anjing
    ni plak ko membelai2 ape hal?
    ko boleh mampos ke kalao tk belai anjing tu?
    so? ko jamin ke suci 100% samak selepas sengaja2 membelai anjing tu.

    bodoh.. ckp bab agame tp menyeleweng nk cover. mmg sial lah pompuan ni.



    ReplyDelete
  2. Buka minda sikit la Izham. Bagi je dalil berdosa pegang anjing. Memang kena samak klu basah, tapi mana dalil dosanya?

    ReplyDelete
  3. 2 X 5 ckp bab agama... klu dh fhm sgt matlamat x halalkn cara... gunaknlh pemahaman agama yg jitu tu utk menegur dgn cara elok... khutbah jumaat kelmarin pn cerita pasal JAHILIAH MODEN... tp xde la pulak teks khutbah dipenuhi maki hamun pd mrk yg dianggap jahiliah moden.. aduyaiii

    ReplyDelete