Header Ads

Breaking News

Lebuhraya Rakyat hanya angan-angan PAS"Sebelum Dewan Undangan Negeri (DUN) dibubarkan bagi memberi laluan kepada pilihan raya umum ke 13 (PRU13), Kelantan telah meluluskan satu kawasan perlombongan besi di Sungai Tuang, Gua Musang dengan nilai RM 2.5 bilion yang dijadikan cagaran pembayaran lebuhraya berkenaan.


"Saya di fahamkan kawasan perlombongan seluas 3,000 hektar tersebut telah ditarik balik dan dicadang diluluskan kepada beberapa individu tertentu... " - Dato Husam Musa

FAKTA ANGKA:

- Sebelum PRU13 - Lulus - 3,000 hektar kawasan lombong bijih besi untuk dijadikan cagaran.

- Nilainya RM2.5 billion Pandangan Ringkas;
   ●Sebuah syarikar dari Korea telah menyatakan minat untuk melabur dan membina      Lebuhraya Rakyat RM1.8Billion pada sblm PRU13.
   ●Dengan nilai Lombong terbabit, maka Lebuhraya Rakyat mampu disiapkan,                  malah ada BAKI lagi sebanyak RM700JUTA utk pembangunan negeri.

Selepas PRU13, kelulusan tersebut ditarik balik dan diberikan kepada syarikat tertentu?

SIAPAKAH INDIVIDU dan SYARIKAT yang dpt RM2.5 BILLION tersebut?

Terbaru dikatakan syarikat dari Abu Dhabi, dikatakan "berminat" untuk membiayai projek terbabit, selepas syarikat dari Korea tarik diri.

Dikatakan INDIVIDU itu mempunyai kepentingan dalam syarikat Abu Dhabi tersebut?
Sampaikan DING DONG terpaksa dilakukan bagi mengeluarkan secara terancang syarikat Korea terbabit?

Hal ini perlu dijawab oleh Kerajaan Negeri, RAKYAT perlu tahu;

1. Kenapa syarikat Korea tersebut tarik diri? Adakah disebabkan oleh kelulusan lombong yang dijanjikan ditarik balik selepas TGNA & Dato Husam tiada dalam kabinet Exco Kelantan?

2. Siapakah 'INDIVIDU' yang menjadi dalang projek LEBUH RAYA Rakyat ini?

3. INDIVIDU dan SYARIKAT mana yang mendapat 3,000 hektar tanah tersebut dengan nilai RM2.5 billion sama dengan 2,500 juta itu?


No comments