Header Ads

Breaking News

MALAM CINTA RASUL : 100,000 SEJADAH UNTUK PENGUNJUNG TERAWAL @azeezputera @drnovandri @tun_faisalHanya berbaki sehari lagi untuk 'Majlis Selawat Perdana Malam Cinta ALLAH Dan Rasul' diadakan.Kehangatan dan bahangnya semakin terasa.

Di saat Malaysia dilanda pelbagai musibah,ini adalah program yang sangat sesuai dan bertepatan.

Program yang dianggarkan kehadiran seramai 500,000 orang itu dikelola oleh Tabung Haji yang banyak menyumbang, membantu mencari dana dan tajaan.

Usaha yang harus dipuji  ini juga menjemput semua pemimpin dari kerajaan dan pakatan pembangkang yang beragama Islam bagi menyatukan kembali perpaduan ummah kerana Allah dan Rasul.

SIARAN AKHBAR


KUALA LUMPUR, 20 Mac 2014 - Lembaga Tabung Haji menyerahkan sumbangan berbentuk sejadah yang bernilai RM100 ribu sebagai tanda sokongan serta menyemarakkan lagi penganjuran Selamat Perdana 1435H/2014M - Malam Cinta Allah Dan Rasul,dalam satu majlis ringkas di sini. 
Majlis penyerahan sumbangan telah disempurnakan oleh YB.Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim,Pengerusi Tabung Haji kepada Encik Shahrul Nasrun Dato' Haji Kamarudin,Setiausaha,Sekretariat Selawat Perdana 1435H/2014M.

Majlis Selawat Perdana (Malam Cinta Allah Dan Rasul) akan berlangsung pada 21 Mac 2014, Jumaat,Jam 8.00 Malam bertempat di Dataran Masjid Putra,Presint 1, Putrajaya.Majlis yang diadakan ini dianjurkan oleh Pertubuhan Belia Berdedikasi dengan kerjasama Perbadanan Putrajaya dan Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).Majlis Selawat Perdana ini akan dipimpin oleh YBhg.Habib Syech Abdul Qodir As-Seggaf,seorang tokoh agama dan Imam Masjid As Seggaf,Pasar Kliwon Solo,Indonesia.

Pihak penganjur mensasarkan kehadiran orang ramai seramai setengah juta orang ke majlis tersebut khususnya golongan belia. Majlis akan diisi dengan pelbagai program ilmu,Selawat dan zikir untuk dihayati serta menjadi pemangkin kepada perpaduan umat Islam di negara ini.Dalam masa yang sama,program seumpama ini akan menjadi wadah psikologi dakwah ke arah penyatuan rakyat negara ini.

No comments