Networkedblogs

Friday, 29 November 2013

'Transformasi Politik Teraju Ideologi Mahasiswa' - Persidangan #MahasiswaNasional 2013 @tun_faisal @razaliibrahim @shaberyc

KUALA LUMPUR, 28 Nov-- Persidangan Mahasiswa Nasional tahun ini yang akan diadakan sempena Perhimpunan Agung Umno 2013 awal Disember, akan tampil dengan format baharu berkonsepkan persidangan Parlimen dan Jawatankuasa Pilihan Khas.


Sunday, 24 November 2013

HERO kucing yang dipotong kaki selamat menemui penciptaNya

Bagi pencinta haiwan semestinya kisah HERO salah satu kisah yang sentiasa terpahat di hati.

Gambar Instagram Nabila Huda tayang tuuttt mendapat kritikan.


Sekali lagi pelakon Nabila mencetuskan kontroversi melalui instagram miliknya.
Beliau memuat naik gambar berkebaya ketat yang menampakkan susuk payudaranya.

Friday, 22 November 2013

PELAJAR BERASALIN DI TANDAS ASRAMA

Tangisan seorang bayi dari sebuah bilik asrama sebuah sekolah agama dekat Pasir Pekan membongkar rahsia kelahiran seorang bayi lelaki masih bertali pusat yang dilahirkan pelajar tingkatan enam menggemparkan pengurusan sekolah berkenaan, pagi semalam.'Tuhan' pun sakit?

Pengarah Kesihatan Pahang Dr Norhizan Ismail hari ini mengesahkan ketua ajaran sesat 'Tuhan Harun', Harun Mat Saad, 47, sedang dirawat di Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA).Katanya lelaki itu dimasukkan ke wad di HTAA petang semalam.


Kadar Tarif Elektrik KEKAL -TNB

Kerajaan tidak melihat sebarang keperluan untuk menaikkan kadar tarif elektrik berikutan kestabilan harga minyak dunia.Kursus Kahwin PERCUMA untuk BELIA KEDAH

Menteri Besar, Datuk Mukhriz Mahathir dalam Bajet Kedah 2014 umum insentif kursus perkahwinan percuma kepada golongan muda yang ingin mendirikan rumah tangga oleh kerajaan negeri mendapat sambutan orang ramai.  BERITA BAIK:100 SKIM PERKHIDMATAN AWAM BARU/PELARASAN GAJI

Putrajaya: Sebanyak 100 skim perkhidmatan sudah dikenal pasti untuk dikaji mulai awal tahun depan, kata Ketua Setiausaha Negara (KSN) Tan Sri Dr Ali Hamsa.Thursday, 21 November 2013

Kenaikan Tariff Cukai Pintu-Nurul Izzah,Tian Chua antara yang bersetuju @TengkuAdnanReal

Pertemuan hari ini merupakan pertemuan tertutup kali kedua diadakan di antara Menteri Wilayah Persekutuan & Kesejahteraan Bandar, YB Tengku Adnan Bin Tengku Mansor bersama-sama Wakil Rakyat seluruh Wilayah Persekutuan.

Antara yang hadir Ahli Parlimen Lembah Pantai Nurul Izzah, Ahli Parlimen Batu Tian Chua, Ahli Parlimen Seputeh Teressa kok dan yang boleh dijangka gagal hadir
ialah Tan Sri Abd Khalid Ibrahim, Wakil Rakyat Bandar Tun Razak.

Zed Zaidi Hilang Jawatan


Keputusan Mahkamah Tinggi memutuskan Mesyuarat Agung Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) kali ke-14 yang diadakan pada 25 Mei tahun lalu adalah tidak sah dan terbatal menyebabkan Zed Zaidi bukan lagi presiden persatuan tersebut.

Penjawat Awam-Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Untuk 2014

Tahun baru dah dekat,makanya akan bermula fasa baru dalam hidup.Rancang ekonomi anda sebaiknya dengan cabaran hidup yang pastinya lebih mencabar.


Jadual Pembayaran Gaji Bulanan Tahun 2014.
'Syahid Yang Tertangguh' - Kisah Ahmad Ammar dimuliakan di Turki


Pemergian Ahmad Ammar, seorang mujahid yg disayangi ramai telah membuka mata dan jiwa masyarakat bukan hanya di Malaysia tapi juga di Turki. 


Wednesday, 20 November 2013

Info:Wad Pembedahan-Doktor Pilih Hijau.

Mengapa Doktor Jururawat Memakai Baju Hijau Dalam Wad Pembedahan?

Kebiasaannya kita akan perasan rata-rata semua doktor dan jururawat hospital akan mengenakan baju hijau ketika berada dalam wad pembedahan.

Tetapi pernahkah kita bertanya kepada diri kita sendiri. Mengapa warna hijau tidak kepada warna yang lain?

Jawapan itu ada di bawah ini.


Positif - TUN M STABIL DI IJN


Tun Dr Mahathir Mohamad memberi respons baik kepada rawatan sejak dimasukkan ke Wad Umum Institut Jantung Negara (IJN).

Kenyataan dari pejabat Dr Mahathir hari ini berkata bekas perdana menteri itu kini menjalani rawatan dan fisioterapi dada dan senaman.

 "Pasukan perubatan puas hati dengan kemajuan beliau," kata kenyataan itu. Doktor menasihatkan agar lawatan dihadkan kepada anggota keluarga terdekat.

Dr Mahathir dimasukkan ke IJN pada Isnin berikutan jangkitan dada

Kata Pak Tua:Semoga Allah memelihara Tun untuk kesihatan yang berpanjangan.Malaysia dan Islam masih memerkukannya..

Friday, 15 November 2013

Gabenor Leyte puji bantuan kemanusiaan Malaysia. @NajibRazak @AzeezPutera @ matkilaupenang @drnovandri #TyphoonHaiyan

TACLOBAN (Filipina): Gabenor Leyte, Dominic L. Petilla memuji usaha pasukan dari Malaysia yang diketuai Datuk Abdul Azeez  Abdul Rahim mengutuskan bantuan kemanusiaan dan mengucapkan terima kasih kepada Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak atas inisiatif berkenaan.


Tarif Air Johor,Keputusan mutlak Kerajaan Persekutuan.


NUSAJAYA: Keputusan untuk menaikkan tarif air di Johor tahun depan hanya boleh dibuat oleh kerajaan Persekutuan dan bukan kerajaan negeri.

Thursday, 14 November 2013

JUTAWAN MUDA HASIL MENANG NOMBOR EKOR

*sekadar gambar hiasan

PETALING JAYA: Seorang eksekutif wanita berusia dalam lingkungan 30-an telah memenangi sejumlah RM27 juta dalam cabutan nombor bertuah Toto 4D Jackpot 1, seterusnya diiktiraf sebagai jutawan Toto termuda. 

Monday, 11 November 2013

Gambar sekitar pengebumian Allahyarham Haji Ahmad Busu.

Al-fatihah
Semoga Arwah ditempatkan bersama golongan orang yang beriman
Lokasi:Taman Sri Andalas,Klang


Saturday, 9 November 2013

VIDEO : 'Jin' mengamuk di dalam masjid.

video


Diceritakan ianya berlaku disebuah Masjid di Tunisia

Dari Medan Politik Ke Anugerah Shout.@khairykj


Malam ini 9hb November akan diadakan malam gemilang untuk menghargai bakat-bakat seni tanahair iaitu Shout Award 2013 di Stadium Putra Bukit Jalil. Majlis ini adalah anjuran stesen televisyen 8TV daripada kumpulan Media Prima dan bakal disiarkan juga secara langsung di stesen tv tersebut.

Friday, 8 November 2013

Kamera tersembunyi licik merakam gambar bogel!


Hati-hati buat semua warga..
Sekali lihat seperti penyangkut baju biasa..

Sidang Dun Perak bermula akhir November ini.


Mesyuarat Ketiga, Penggal Pertama Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak ke-13 akan berlangsung dari 25 hingga 29 November ini.


Mengapa Surah Al-Kahfi harus dibaca dihari Jumaat?


"BARANG siapa yang membaca surah Al - Kahfi pada hari Jumaat,nescaya ia akan diterangi oleh cahaya antara dua Jumaat" (HR Hakim 3349)