Header Ads

Breaking News

LELAKI ROGOL 'ISTERI' UMUR 12 TAHUN DIHUKUM


Kota Kinabalu: Linangan air mata mengakhiri episod bekas pengurus restoran yang akhirnya dijatuhi hukuman penjara 12 tahun dan dua sebatan selepas didapati bersalah merogol ‘isterinya’ yang berusia 12 tahun enam bulan oleh Mahkamah Sesyen, di sini, semalam.

Tertuduh Riduan Masmud, 41, yang hadir dengan memakai kemeja-T dan seluar jean gelap dilihat menitiskan air mata di kandang tertuduh selepas Hakim Ummu Khaltom Abd Samad menilai segala hujahan bertulis pihak pendakwaan dan pembelaan sebelum menjatuhkan hukuman.

Dalam penghakimannya, Ummu Khaltom berkata, hukuman dijatuhkan itu sebagai peringatan kepada orang ramai supaya tidak menggunakan alasan perkahwinan untuk melepaskan diri selepas melakukan kesalahan rogol.

“Tertuduh sebagai individu dewasa boleh berfikiran waras dan matang sebelum melakukan perbuatan tidak bermoral terhadap mangsa yang juga kanak-kanak dengan usia 12 tahun enam bulan.

“Malah, perbuatan tertuduh meninggalkan kesan terhadap mangsa dari segi tekanan perasaan dan emosi,” katanya.

1 comment:

  1. Terima kasih banyak Aky Ternyata Angka jitu hasil Ritual KI JAYA Yang saya minta ternyata Tembus SINGAPURA 4D MINGGU 9 MARET 2014 DENGAN ANGKA 1890 Puji TUHAN SAYA mendapatkan kemenangan 500 juta. Sampai-sampai saya mengeluarkan Air mata, SAYA sangat terharu, bahagia dan bersyukur kpd TUHAN Yang Maha Esa. Skrng SAYA sudah memiliki modal untk buka usaha sendiri dan sdh membeli Rumah dan yg paling utama SAYA tdk Terlilit Utang lagi sewaktu SAYA menjadi pegawai pabrik. Jgn pikirkan lagi, langsung hub "KI JAYA" Di (((085-321-606-847_))) Terimakasih banyak Aky Semoga TUHAN membalas kebaikan Anda

    ReplyDelete