Semua ini dikendalikan oleh 100% anak syarikat Tabung Haji yang dikepalai oleh Haji Adly Bin Mohamad.Antara menu yang disajikan bagi jemaah kebanyakkannya adalah selera tempatan(Malaysia) seperti ikan masak sambal,kari ayam, kobis masak lemak,kari terung, rendang,sambal belacan dan menu istimewa setiap Jumaat iaitu Nasi Beriani.
Bagi yang mempunyai alergi atau masalah kesihatan,haruslah berjumpa doktor bagi mendapat kelulusan dan jemaah itu akan dimasak menu berasingan yang sesuai.
Tabung Haji juga membawa bekalan roti canai dan chef khusus bagi menebar roti canai khas untuk jemaah haji.Ini juga salah satu khidmat unyuk jemaah yang mahukan citarasa makanan Malaysia.
Kebanyakkan chef yang dibawa dari Malaysia ini telah mendapat latihan mental dan fizikal yang secukupnya bagi menghadapi masalah cuaca dan keadaan di Madinah ini.
Dengan makanan yang memenuhi citarasa diharap jemaah dapat melakukan ibadah dengan hati gembira dan tenang.
No comments:
Post a Comment